top of page

BENEDICTE HN

04 MAGASIN

  • Benedicte

DIY MAKRAME VEGGDEKOR

Annonse // Rito Hobby


I dette prosjektet tok jeg en Pippi: "Det har jeg aldri gjort før så det klarer jeg helt sikkert". Ikke bare har jeg knytt knuter og laget makrame for første gang, jeg har også laget instruksjonsvideo for første gang! Jeg er amatør, så jeg trenger ikke karakter ;) Du finner den nesten nederst i innlegget. Det ble ikke de mest avanserte knutene denne gangen, men med disse basic knutene kan man få til ganske mye! Det ble bare to ulike knuter, og jeg var tenkt å legge til en tredje på slutten, men hallo,, jeg hadde ikke klippet lange nok tråder, så ikke gjør som meg ;) Jeg viser likevel den knuten jeg var tenkt å avslutte med lenger ned under knuter. NOEN TIPS OG ERFARINGER JEG GJORDE MEG PÅ VEIEN

​Disse tipsene ligger også i videoen :) ♡ Klipp lange nok tråder! Eksempel: Min makrame skulle bli ca 50 cm til slutt. Jeg klippet lengder med tråd på 150cm, altså 3 ganger så lange, men dette var absolutt ikke nok på de midterste radene. Trådene skal legges dobbelt når de festes på rundstokken, så hver tråd ble da 75 cm lang. Så mitt tips er å klippe hver strimle med tau MINST 4,5 ganger så lang som du ønsker at dekorasjonen skal være til slutt. Gjerne enda mer på de 10-20 midterste radene, alt etter hvor stor din dekorasjon skal bli. Det er de midterste trådene som blir knytt mest, og trådlengden reduseres derfor mer enn trådene på sidene. ♡ Noen knuter trenger et visst antall tråder, så lag deg en liten plan på hvilke knuter du har tenkt og bruke, slik at du har riktig antall rader med tråd. "Square knots" som er en av knutene jeg har brukt, krever fire tråder. Det kan derfor være lurt å velge et antall rader som går opp i dette. Jeg gikk for 36 rader med tråd, altså 72 tråder. Skal du lage V-er/trekanter med halvstikk slik som jeg har gjort, må også disse gå opp med antall rader med tråd du har, slik at de blir like. På to trekanter deler du på 4, på 3 trekanter deler du på 6 osv, siden hver trekant har to deler.
TIL DETTE PROSJEKTET BRUKTE JEG

Knytegarn/makramegarn i ønsket farge, jeg kjøpte bare en, men kunne nok godt kjøpt to. Jeg brukte dette i natur. Neste gang vil jeg prøve med makramègarn i sort, så kult!

Rundstokk i den bredden du ønsker kunstverket i. Jeg har brukt 50cm

Hos Rito hobby finner du nå ferdig sammensatte makramepakker. Både på den norske , svenske og danske siden deres.

♡ Saks

♡ Målebånd

♡ Valgfritt: treperler, jeg brukte runde 12mmKNUTENE

"Half knot + Half knot" = "Square knot"

Jeg vet ikke hva knutene heter på norsk, skriv gjerne en kommentar til innlegget hvis du vet :). La oss bare kalle den firkantknute. Firkantknuten består av en "half knot" til venstre og en "half knot" til høyre. På det første bildet ser du "half knot" høyre. På det andre ser du "half knot" venstre. Når begge knutene er fullført har du laget en firkantknute.


"Half knot" høyre"Half knot" venstre


Firkantknuten kan brukes på flere måter. En måte er og legge luft mellom knutene, altså ikke knyte hver firkantknute inntil hverandre. Du kan du lage ditt eget mønster og foreksempel lage ampel til en blomsterpotte.

"Half knot" kan brukes til å lage spiraler. Velg hvilken vei du ønsker at spiralen skal snurre, og bruk kun den knuten så langt du ønsker at spiralen skal være. På bildet under har jeg brukt "half knot" høyre.
"Half hitch" knot - Halvstikk knute

Denne knuten fant jeg på norsk :). Men det kan godt være det riktige her blir dobbel halvstikk, for hver tråd knytes rundt "hovedtråden" to ganger før du går videre til neste tråd. På bildet under viser jeg knuten når du går fra venstre til høyre. Jeg starter med den ytterste tråden, så det er dette som blir hovedtråden, det er denne som skal brukes hele veien bortover.Hver tråd skal altså knytes rundt hovedtråden. Resultatet blir som det siste bildet viser.

Dersom raden med knuter skal gå horisontalt, må du holde hovedtråden horisontalt hver gang du strammer knutene. Da får du en jevn linje uten mellomrom til den foregående raden. På det siste bildet her ser du et eksempel på hva som skjer når du ikke holder hovedtråden horisontalt når du strammer knuten. Mot venstre er knutene helt opp mot den foregående knuten slik den skal være, mens de knutene mot høyre har fått mellomrom.Ved å kombinere og forskyve de ulike knutene kan du lage uendelige mange mønster på din veggdekorasjon. Det finnes selvsagt også mange andre knuter, men du kommer langt med disse basic knutene som jeg har vist her. Og du kan alltids google deg frem til nyte knuter. Jeg gleder meg allerede til å prøve noe nytt på mitt neste makrameprosjekt!

Okei, nok mas. Rull film!

 

Følg meg gjerne på Instagram.


Bruk taggen #bhnmademediy hvis du ønsker og dele dine prosjekter med meg.


Benedicte

1 018 visninger0 kommentarer

Relaterte innlegg

Se alle

Commentaires


bottom of page