top of page

BENEDICTE HN

04 MAGASIN

  • Benedicte

DIY PLANTEKASSE MED MURDUNKER

Hei bloggen! Det var mannen som sa jeg skulle skrive det. Jeg får skrivesperre i det øyeblikket jeg skal starte et blogginnlegg, så jeg skriver alltid hele innlegget minus innledningen først, og så sparer jeg torturen til slutt😂. Hvilken velkomst liker du å få når du kommer inn på noen sin blogg? Åpenbart ikke "Hei bloggen"😂


Du er sikkert ikke kommet her for å lese mine surrete tanker, så vi hopper rett til denne ukens DIY prosjekt som jeg vet mange har ventet på - DIY Blomsterkasse, som er VELDIG enkel å lage♥️Benken du ser på bildet har vi også laget. Den er laget med samme fremgangsmåte som utesofaen.


TIL DETTE PROSJEKTET BRUKTE JEG

Murdunk 60 L fra Biltema x 2 stk (jeg trodde den var 40, men jeg tok feil!) ♡ 48x48 impreg. furu (se material innkjøp under) ♡ 23x48 impreg furu lekter (se material innkjøp under) ♡ Skruer, rustfrie ♡ Målestokk og sagFREMGANGSMÅTE

Mål på ferdig kasse, altså inkludert lekter/spiler: Lengde: 179,3cm Høyde: 49,5cm Dybde/Bredde: 53,8 cm En. Start med å kappe til alle materialene til rammen. Se kappliste underTo. Du kan nå montere rammen. Start med en 1x Lengde, og skru i 4x Høyde plankene. Når du har skrudd på alle 4 kan du skru 1x Lengdepå toppen. Gjenta slik at du får to ferdige sider. (Bildet under er sidene til benken vi har laget, den er bare lagt ved for å illustrere).Tre. Skru sidene sammen med 3x Bredde i bunnen av blomsterkassen, en på hver ende og en i midten ca. Skru så 2x Bredde på toppe, på begge endene av blomsterkassen. Vent med den i midten til slutten av steg Fire.


Fire. Du skal nå skru i 4x Bredde planker litt lenger opp i kassen, slik at murdunkene har noe å stå på til slutt. Med våre mål ble disse montert slik at toppen av planken er ca 16 cm opp fra bakken. Oppå disse legger du 2x Lengde på tvers, slik at murerdunkene kan stå oppå. Sett oppi murerdunkene og sjekk at høyden er korrekt, før du skrur de fast slik at de ikke beveger seg når du skal til med planting 🌿 Mens du har murdunkene oppi kan du plassere og feste 1x Bredde mellom baljene.
Fem. Når rammen er ferdig er det bare spilene igjen. Kapper du alt på forhånd vil dette gå relativt kjapt! Kapp i vei!🥳Seks. Vi startet med å spile fra toppen, siden vår plantekasse går i ett med gjerdet vi bygget. (Vi målte oss frem slik at lektene traff riktig i forhold til gjerdet før vi startet på plantekassen). Den øverste lekten plasserte vi et par millimeter over rammen. På bildet under er første spile montert. Bare 31 igjen 😂 Som mellomrom mellom spilene har vi brukt en tommestokk med tallene pekende utover mot deg på alt vi har spilt i hagene, inkludert denne blomsterkassen (se bilde i kapplisten over).31 spiler senere, og plantekassen er klar! Husk å borre hull for drenering i murerdunkene. Og her fikk jeg et godt tips (etter jeg hadde borret i bunnen: Dersom du borrer hull på sidene, ca 5 cm opp på baljen, fyller i leca til litt over hullene, har på duk og så jord, så har du laget deg din helt egen selvvanningspotte! Gi meg gjerne tilbakemelding på hvordan det fungerer over tid, dersom du borrer hull på sidene istedenfor i bunn.


Enkle plantekasser laget med lekter. Terrassepalmer og prydgress
DIY plantekasse med spiler. Laget med murdunker fra biltema
DIY Plantekasse og benk ved inngangsparti sett ovenfra

Ønsker du og se steg for steg i video kan du sjekke ut høydepunktet mitt "Plantekasse" på instagram.

 

Følg meg gjerne på Instagram.

Bruk taggen #bhnmademediy hvis du ønsker og dele dine prosjekter med meg.

Benedicte

18 750 visninger1 kommentar

Relaterte innlegg

Se alle

1件のコメント


alexander Berner
alexander Berner
2023年10月30日

Hvor lang tid brukte du ca på å lage blomsterkassen?

いいね!
bottom of page