top of page

BENEDICTE HN

04 MAGASIN

  • Benedicte

UTEROM - TREND 2021

Annonse //Vestkanten

I innlegget finner du varenavn, butikk og priser. Jeg tar forbehold om skrivefeil.


Det er mye som tyder på at det blir hjemmesommer i år også, noe som gjør det desto viktigere å sette av litt tid til å pleie og dekorere uterommet og hagen.

Vi ønsker gjerne at hagen og uterommet vårt skal være personlig og reflektere hvem vi er. Vi søker ro og harmoni, den gode følelsen. For hagen og uterommet vårt skal gi oss lave skuldre. Derfor er mitt råd til deg: innred på en måte som gjør at du trives, som gjør at du elsker å være i hagen din!


Uansett om du har stor hage, en middels terrasse eller en liten veranda kan du gjøre noen enkle grep for å skape din helt egen oase for rekreasjon.


Sommerstyling i pergola med spiler. Grønt, hvitt og jordtoner i harmoni. Mange kunstige planter i klynger,

MØBLER

Vi velger gjerne klassiske hagemøbler i tidløse farger og materialer, som rotting og stål i grått, natur eller sort. Og det er et godt valg! For nøytrale utemøbler, som varer år etter år, er enkelt å piffe opp og transformere etter hvert som somrene går og smaken og trenden gjerne forandrer seg.


Det er ikke dermed sagt at utemøbler i mer vågale farger er et dårlig valg, for det er det ikke. Er du glad i farger, så syns jeg du skal velge farger. Det er tross alt din oase som skal skapes!


Det fine med utemøbler er at de stort sett alltid kan tåle en runde med enten spraylakk eller maling, alt etter hvilket material møbelene er i. Dette kan gi nytt liv til gamle, falmede eller kjedelige møbler!


Sommervibber i pergolaen vår. Spilevegg, grønne hengeplanter, gunstig plantegress i potter og kurver.

Hvitlasert benk – Clas Ohlson: 499,90kr │ Puff - Europris: 379kr │ Stor kurv – Kid Interiør: 499,90kr Pidestall - Kid Interiør: 399,90 │ Kunstige planter - Europris og Clas Ohlson - fra 99,90kr │ - Blomsterstige – Clas Ohlson: 169,90krUtsnitt av hagestyling. Treverk spiler i pergola med grønne og hvite dekordetaljer. Kunstige planter, ansiktspotte og dekorkule. Stor kurv med grønt pledd og mønstret pute.

Grønn puff med lokk – Europris: kr Hagenisse – Clas Ohlson: 99,90kr Potte ansikt - Europris: 399kr

Stor kurv – Kid Interiør: 499,90kr Grønt pledd – Kid Interiør: 399,90kr │ Mønstret pute - Kid Interiør: 249,90kr Hvit dekorasjonskule – Clas Ohlson: 149,90kr Kunstig gress – Clas Ohlson: 149,90kr │ Kunstig gress med strå 120cm - Europris: 399kr │ Vaser - Kid Interiør: fra 149,90 │ Aloe Vera - Kid Interiør: 699,90kr
TEKSTILER

Til denne stylingen har jeg plukket med meg pynteputer og pledd beregnet for innendørsbruk, men utvalget av både utetepper og pynteputer beregnet for utendørs bruk blir større og større. Jeg kombinerer gjerne innendørsputer med utendørsputer gjennom sommeren. På den måten kan man rokkere litt og endre uttrykk, uten at det trenger å koste så mye. I ukene etter påske fylles butikkene med årets sommervarer, så jeg anbefaler deg virkelig en tur innom de inspirerende butikkene på Vestkanten.


Tekstiler beregnet for et liv utendørs er laget i polypropylen, et stoff som opptar lite fuktighet. Tepper og puter i dette materialet er derfor perfekt for den norske sommeren, for man vet aldri når himmelen åpner seg, og det siste man vil er å løpe ut og inn med puter og andre tekstiler.


Pergola med spiler DIY hjemmelaget. Sommerstyling i grønntoner med masse kunstige planter for å piffe opp uteplassen.

Pute ensfarget grønn - Kid Interiør: 149,90kr Ensfarget brun pute - Kid Interiør: 149,90kr Grønn med frynser – Kid Interiør: 449,90kr Grønn med blader – 249,90 Beige med hvitt mønster 299,90kr Avlang beige – Kid Interiør: 249,90kr │ Pledd - Kid Interiør: 599,90kr

│ Puff - Europris: 379kr

Hvitlasert hagebenk brukt som plantebenk med ulike kunstige planter i forskjellige høyder. Søt liten pidestall i beige fra kid interiør med kunstig buksbom.


PLANTER

Plantetrenden forandrer seg ikke så mye fra år til år, men den tropiske sorten har jeg troen på også i år. Palmer i ulike varianter, samt kaktuser som tåler nordisk vær har vært i butikkene en stund, og det kan virke som flere varianter kommer til for hvert år. Dyrking av spiselige blomster, grønnsaker og frukter noe vi ser mer og mer av! I tillegg er det kommet en hel del kunstige planter i butikkene, i alle fasonger og varianter. Disse tar seg svært godt ut i hagen. I denne stylingen har jeg kun brukt kunstige planter. Men du kan med fordel kombinere kunstige og ekte planter!


Jeg liker å sette planter i klynger rundtom på uteplassen. På den måten kan jeg ha flere sorter, samtidig som det bidrar til å skape den "oase" følelsen jeg er så fan av. På sommeren setter jeg også noen av inneplantene mine ut! Strelitzia, Yuccapalmer og arekapalmer trives alle ute om sommeren. Men husk å venne plantene dine til livet utendørs, eller blir de solbrent og trist relativt raskt.


Utsnitt av plantebenk fylt med ulike kunstige planter i forskjellige høyder.

Sort lykt – Europris: 299kr Hvit dekor eple – Clas Ohlson: 79,90kr Liten kurv – Kid Interiør: 179,90kr

Potte - Clas Ohlson: 99,90kr Pidestall - Kid Interiør: 399,90 Hvitlasert benk – Clas Ohlson: 499,90kr │ Kunstig buksbom - Europris: 119kr │ Kunstig gress med hvite blomster - Europris: 99,90kr │Kunstig bregne - Clas Ohlson: 99,90kr
Potte med ansikt og grønn puff med oppbevaring fra eurorpiris i pergola med liggende spiler. Kunstig ugressplanter som dekor.

Grønn puff med lokk – Europris: kr Hagenisse – Clas Ohlson: 99,90kr Potte ansikt - Europris: 399kr

Stor kurv – Kid Interiør: 499,90kr Grønt pledd – Kid Interiør: 399,90kr │ Mønstret pute - Kid Interiør: 249,90kr Hvit dekorasjonskule – Clas Ohlson: 149,90kr Kunstig gress – Clas Ohlson: 149,90kr │ Kunstig gress med strå 120cm - Europris: 399kr │ Vaser - Kid Interiør: fra 149,90 │ Aloe Vera - Kid Interiør: 699,90krLYS

Hva er vel koseligere enn stemningsfull belysning på en varm og fin sommerkveld? Jeg liker å kombinere lekre solcellelykter sammen med eksisterende elektrisk belysning. De geniale solcellelampene lader på dagtid, og slår seg på når lyset utendørs reduseres til en viss styrke. Og da lyser de hele kvelden. Det finnes et stort utvalg solcellelamper der ute, og personlig er jeg veldig fan av Clas Ohlson sine. I tillegg til at de er pene, er det også enkelt å bytte batteri eller solcellepanel, dersom den har sluttet å virke. Godt for lommeboken - godt for miljøet🌱


Jeg syns også det er veldig pent å ha lykter rundtomkring i hagen. Enten du velger levende lys, solcelle eller, Uyuni kronelys på batteri (fås kjøpt hos Jernia vestkanten), er belysningen fra lykter med å sette den gode stemningen.


Har du et tre i hagen vil jeg anbefale deg å henge opp litt solcellelamper rundt om kring på grenene eller stammen. Det er sikkelig vakkert, det fremhever det vakre treet og det gir magisk stemning!


Sort lykt – Europris: 299kr Hvit dekor eple – Clas Ohlson: 79,90kr Liten kurv – Kid Interiør: 179,90kr

Potte - Clas Ohlson: 99,90kr Pidestall - Kid Interiør: 399,90 Hvitlasert benk – Clas Ohlson: 499,90kr │ Kunstig buksbom - Europris: 119kr │ Kunstig gress med hvite blomster - Europris: 99,90kr │Kunstig bregne - Clas Ohlson: 99,90krDEKOR

Når du har alt det praktiske på plass er det tid for dekor! Og jeg vet ikke med deg, men dette er min favoritt kategori! For når du har basen din på plass, med hagemøbler, eventuelle soner og inndelinger, planter og belysning, da er det tid for å piffe opp uterommet med dekor.


Årets farger består blant annet av korall, grønt, blått og oker. Og jeg elsker det! Ikke bare finnes det farger for alle, fargene er også kjempe fine å kombinere med hverandre. Dermed kan man lage nøyaktig den fargefesten man selv ønsker. Om du foreterekker en farge i flere nyanser eller 3 fargere i flere nyanser har ikke noe å si - valget er ditt og den viktigste trenden av de alle er personlig stil. Så la alt du omgir deg med hjemme reflektere deg og det du elsker, inne som ute 🤎


Da jeg startet jakten på dekor til denne stylingen, hadde jeg i utgangspunktet ikke bestemt meg for noen bestemt farge eller retning. Men da jeg kom inn i kjelleren hos de fine damene på Kid Interiør på Vestkanten, fikk jeg øye på to puter i grønntoner som var så fine at de satte retningen for hele stylingen min! For bare se på de vidunderlige putene!


Puter med ulike overflater og mønstre. Grønntoner, hvitt og beige. Avlang pute med monsterablader.

Pute ensfarget grønn - Kid Interiør: 149,90kr Ensfarget brun pute - Kid Interiør: 149,90kr Grønn med frynser – Kid Interiør: 449,90kr Grønn med blader – 249,90 Beige med hvitt mønster 299,90kr Grønn med mønster (i kurv) – Kid Interiør: 249,90kr Avlang beige – Kid Interiør: 249,90kr │ Pledd - Kid Interiør: 599,90kr

│ Puff - Europris: 379kr

Det er velour, det er mønster, det er frynser og ja, rett og slett alt jeg elsker! For å skape litt dybde og liv i styling, tilførte jeg et par elementer av oker og brunt, på den måten får man litt kontraster, og det grønne brytes.


Ut fra putenes farger og materialer plukket jeg med meg både pledd, kurver, vaser, en krakk og potter som komplementerte hverandre godt, og slik ble det altså sommervibber i hagen vår for første gang i år!Vase med skjell – Kid Interiør: 199kr Vase blå – Kid Interiør: 179,9 kr Rund case i offwhite – Kid Interiør: 149,90kr Sort lykt – Europris: 299kr Hvit dekorasjonskule – Clas Ohlson: 149,90kr Hvit dekor eple – Clas Ohlson: 79,90kr Hagenisse – Clas Ohlson: 99,90kr Hengeplante i kurv - Europris: 129,90kr │ Hengende Kurvpotte - Clas Ohlson: 59,90krPotte ansikt - Europris: 399krLiten kurv – Kid Interiør: 179,90kr

Stor kurv – Kid Interiør: 499,90krMusikk kred: Chris Brown x Deorro - Five More Hours

Fortsatt god påske til deg! 🐰💛


 

Benedicte


2 002 visninger0 kommentarer

Relaterte innlegg

Se alle

Comments


bottom of page