top of page

BENEDICTE HN

04 MAGASIN

  • Benedicte

DIY SMYKKESKRIN MED LOKK

Innlegg i samarbeid med Rito Hobby


Hei! Og tusen takk til dere som titter innom her hos meg. Det blir jeg veldig glad for :) Her slet jeg med overskriften. Eske? Boks? Oppbevaringsboks? Smykkeskrin? kjært barn har mange navn. Jeg bruker disse til smykkeskrin, så da ble det det. Når jeg var liten hadde jeg det skjønneste rosa smykkeskrinet med en ballerina inni, noen som husker disse? Fuglene må vite hvor det tok veien. Men idag vil jeg vise dere en billig og enkel måte å lage smykkeskrin på, uten ballerina dessverre, men med et annet barndomsfenomen, nemlig Hama perler!DIY hjemmelaget smykkeskrin av hama midi rørperler i sort og hvit. Buet speil og bomullspinner dekor.

Jeg er veldig glad i kontraster, spesielt med sort. Og da jeg såg de nydelige boksene " Frame Box" fra By Lassen, ble jeg inspirert til å lage mine egne! Smykkeskrin og oppbevaring til annet småplukk får man jo aldri nok av uansett, og det er helt utrolig hva man kan få til med perler og en limpistol.Bilde hentet fra bylassen sin hjemmeside.


TIL DETTE PROSJEKTET BRUKTE JEG

Midi Perler i ønskede farger. Jeg valge sorte og hvite, 3000 av hver farge til disse tre boksene holdt akkurat

Perleplate firkantet. Jeg brukte 15x15 cm

Limpistol og tilhørende limstenger

♡ Strykejern

♡ Bakepapir (matpapir vil sette seg fast i perlene)DIY hjemmelaget smykkeskrin av hama midi rørperler. Sort og hvit kombinasjon. Green leaf vegg fra jotun. Buet speil og bomullskvist.


FREMGANGSMÅTE

En. Finn ut hvor stor du ønsker boksen. Den store sorte min er 11x11x6 cm. Den lille sorte er 7x7x7 cm og den hvite er ca 9x9x9 cm. Mål deg frem på perlebrettet til ønsket størrelse :)


To. Perle i vei! Som du sikkert ser er den største sorte boksen ulik de to andre. Den ble perlet først, og jeg hadde ikke peiling på hva jeg drev med. Jeg endret fremgangsmåte og syns de to andre boksene ble finere. Jeg er ikke fryktelig flink på å forklare, så for å gjøre dette så smertefritt som mulig for deg (og meg), legger jeg ved bilde av hver av delene før de er limt sammen, sammen med en litenforklaring. Jeg tar den hvite boksen som eksempel: - Topp og bunn er lik og er 17x17 hvite perler + ramme med sorte perler, 19 perler totalt. - To og to sider er like. Det paret med rammer på sidene har 17x17 hvite perler, pluss sorte perler på to sider. Dette paret er altså 17 perler høy og 19 perler bred. - Det andre paret er uten rammer og har 17x17 hvite perler. Disse sidene skal limes på innsiden av det andre settet med sider, derfor er de mindre. Hovedfargen (her hvit), er det like mange perler av i hver del, altså 17x17 på denne boksen. Det er kun rammen (sort) som er ulik på de 6 delene. Jeg ble forvirret selv ;) Se gjerne på bilde under istedenfor.


Tre. Dersom du bare har ett perlebrett som meg, må du selvsagt stryke hver del før du kan begynne på den neste delen. Når alle delene er ferdig kan du lime det hele sammen. Start med å lime sidene med ramme på først, en på hver side av bunnen. Det er enklest. De skal stå mot hverandre og det vil se ut som på bildet under. Feil farge på boksen, men du skjønner <3
Fire. Lim på de sidene som er ensfarget slik at de kommer på innsiden av de sidene som allerede er limt på. Lim begge på bunnen først, så kan du heller lime hjørnene når limen er tørket. Toppen skal ikke limes :)


Fem. Lag knotten til boksen. Jeg festet delene sammen underveis i strykingen, uten å bruke lim. De smeltet egentlig fint sammen rett etter stryking. Men du kan selvsagt bruke lim. Når knotten er ferdig bruker du limpistolen til å lime den på esken.Et voila! Nye smykkeskrin/oppbevarings bokser for en billig penge :)Sorte og hvite smykkeskrin laget av hama midi perler. Gullsmykke med bokstav- Buet speil og bomullskvister


 

Følg meg gjerne på Instagram.


Bruk taggen #bhnmademediy hvis du ønsker og dele dine prosjekter med meg.

Benedicte

147 visninger0 kommentarer

Relaterte innlegg

Se alle

Comments


bottom of page