top of page

BENEDICTE HN

04 MAGASIN

  • Benedicte

DIY EGGELYS - LYSSTØPING

Oppdatert: 26. mar. 2021


Påskefrokost dekket i myke pasteller

Har du støpt lys før? Ikke? Det er ikke så enkelt som først antatt 😅 For det skjer merkelige ting når voksen stivner, og det danner seg et hulrom i midten, det er akkurat som at man får et synkehull faktisk.. Men resultatet ble ikke så verst likevel, etter jeg hadde etterfylt på beste vis😅


Flere bilder av borddekkingen kommer snart.


Oppskriften på eggeholdere laget av filtkuler finner du her. Oppskriften på serviettringer med kaninører finner du her.Påskebord med DIY Eggelys støpt i eggeskall

TIL DETTE PROSJEKTET BRUKTE JEG

Lysmasse, denne er støpeklar og inneholder også veker. Fargepigment, jeg har brukt gul, limegrønn, turkis og rosa ♡ Eggeskall x mange 😂 ♡ Hermetikkbokser for smelting av lysmesse ♡ Rørepinner, jeg brukte grillspyd i tre

FREMGANGSMÅTE

En. Start med og gjøre klar eggene som du skal støpe i. Disse må tømmes, skylles og tørkes før du kan helle lysmesse i. ta vare på kartongen til eggene, denne er fin og la eggene stå i når du heller i lysmassen og mens de stivner.

Jeg laget hull i toppen på egget, på ca 1-1,5cm. Bruk en nål og stikk flere hull forsiktig. Når hullet er stort nok kan du bruke fingrene til og ta av litt og litt skall. Hell eggemassen i en bolle el. dette kan du jo bruke til bakst, i smoothie eller til omeletter (i flertall) slik som vi gjorde😅

Min erfaring: I de første eggene laget jeg hull også i bunnen for og få veken gjennom til bunnen. Dette anbefaler jeg ikke, for lysmassen vil renne gjennom. Hvis du likevel vil lage hull i begge ender for og ha kontroll på veken, anbefaler jeg og helle bare bittelitt lysmasse ned i egget, og vente til det har stivnet helt. På den måten vil bunnen være tett. Forhåpentligvis😏To. Sett eggene til tørk, det kan hjelpe og blåse litt i de, hvis du er litt utålmodig! Mens eggene tørker kan du begynne og smelte lysmassen. Jeg brukte 5 hermetikkbokser, en til hver farge, samt en til ren stearin uten farge i tilfelle jeg måtte "vanne ut" styrken på fargen. For og ha kontroll smeltet jeg en og en farge. Hell lysmesse i hermetikkboksen og sett den oppi en panne med vann - vannbad. Du trenger ikke og røre underveis, lysmassen smelter selv når det blir varmt nok. Når massen er smeltet tilsetter du fargepigment. Fargepigmentene jeg brukte var veldig sterk i fargen, så her trenger man ikke mye oppi dersom man ønsker pastelfarger, som var mitt mål 😅Smelte stearin. Gjenbruk av lysstumuper, smeltes i vannbad i hermetikkboks

Tre. Klipp veke i passende lengde og lag en knute i bunn. Dypp veken, med knuten ned i den smeltede lysmassen og putt den ned i egget. Dette bør gjøres litt raskt, slik at ikke lysmassen stivner før veken treffer bunnen. Veken skal bare så vidt sitte fast i bunnen, dette er bare for at du skal ha noenlunde kontroll på den når du heller lysmassen i egget. Selvom du ikke lager hull i bunnen av egget, anbefaler jeg at du heller litt lysmesse oppi egget og lar det stivne før du fyller egget.Lysstøping i eggeskall. Eggelys i pastellfarger til påske

Fire. Når du har fylt opp egget begynner du på neste egg. MEN, på de fleste av mine egg måtte jeg etterfylle lysmasse når det var stivnet. Så snart lysmassen stivnet trakk den seg sammen, og da spesielt i midten 😅. jeg antar at det finnes en løsning der ute på dette, men den har ikke jeg altså. Jeg lot de stivne til neste dag, og etterfylte med lysmesse da også, etter at jeg hadde tatt bort eggeskallet. Dette gikk helt fint.

Et voila, lysene er ferdig!Hjemmelaget påskepynt. Eggelys i eggeskall og gipsegg laget av stengips og ballong.
 

Følg meg gjerne på Instagram.

Bruk taggen #bhnmademediy hvis du ønsker og dele dine prosjekter med meg.

Benedicte

218 visninger0 kommentarer

Relaterte innlegg

Se alle

Comments


bottom of page