top of page

BENEDICTE HN

04 MAGASIN

  • Benedicte

DIY PÅSKEDEKOR DEL 1

Juhu! 🙋🏻

Dette innlegget skulle liksom postes forrige helg, men jeg fikk rett og slett ikke tid! Men her er samleinnlegget for de tre første DIY påskedekorasjonen fra forrige uke. Du finner lenker til hvert prosjekt i innlegget.

Jeg vet at det er typisk nordmenn, men jeg MÅ bare kommentere været! For i går våknet vi opp til hele 18 (!!) grader her på Vestlandet.. Kan du TRO det? Det var snøstorm for 4 dager siden, og nå er det altså det jeg vil kalle Bergensk sommer.. YES! Måtte det vare... Evig 😁Påskebord dekket i lyse pasteller og vårtoner

Utsnitt fra påskebord dekket i lyse pasteller og vårtoner

Denne måneden er det "Påske & Vår" som er tema. Jeg har laget en del påskepynt, det meste av ting jeg hadde liggende fra andre prosjekter. Men noe er selvsagt handlet inn for anledningen🐰. Det meste jeg har laget er til borddekking, forutenom et par ting, men de kommer ikke før neste fredag. For jeg pynter egentlig ikke noe særlig til påske, men jeg har gjerne litt kvister med pynt i spisestuen. I tillegg blir det noen borddekkinger. Påske for meg er festlige bord i deilig lyse toner, og lam på menyen ikke minst. Vi er bortreist i påsken, så jeg starter påsken litt tidlig! Og så er det jo greit og være tidlig ute med disse DIY postene i tilfelle dere også vil lage noe til påske. Men selvom vi er borte i påsken, så må vi jo ha en påskemiddag, så neste fredag skal vi ha gjester på lam og appelsinfromasj, så hva passer vel da bedre enn en borddekking i påskestil. Men det blir ikke før neste fredag, for denne fredagen har jeg dekket til frokost, det passet nemlig best til tingene jeg har laget 😅


Til dette frokostbordet har jeg laget eggeholdere i filtkuler, serviettringer pt. 1, støpt eggelys, laget linservietter og støpt det store gipsegget. Eggeholderne finner du her, serviettringene her, og eggelysene her.Påskebord dekket i lyse pasteller og vårtoner, med hjemmelagde eggelys

Gipsegg laget jeg i fjor, og jeg såg de først hos Nataliya på instagram. Linserviettene er av typen sømløs, så her trenger man altså ingen ferdigheter annet enn litt tålmodighet for og rive tråder 😅 jeg har kjøpt lin på stoff og stil, de har mange ulike farger, og klippet ut og frynset de.


Tips - Linservietter: For og få serviettene helt ben kan du klippe et hakk ned og dra i en løs tråd, da vil den rakne hele veien og du vil se hvor du skal klippe for at det skal bli bent. Jeg kan gjerne legge ut fremgangsmåte på det senere. Jeg skal huske og ta bilder neste gang jeg lager, jeg trenger jo trossalt flere farger🧡. Jeg har også laget linservietter med søm, altså brettet inn kantene og sydd så de ikke har frynser. Et annet alternativ hvis du ikke kan eller vil sy, men ønsker rette kanter fremfor frynser, er og bruke strykeinnlegg. Du vet, slike man bruker til og legge opp gardiner med 😍 Dette er altså langt billigere enn og kjøpe linservietter, og de har mange fine farger på stoff og stil! Bare husk og regne med krymp når du kjøper stoff. Jeg tror jeg regnet rundt 45x45 på mine servietter, slik at jeg også fikk utnyttet bredden på stoffet og fikk minst mulig rester.

 

Følg meg gjerne på Instagram.

Bruk taggen #bhnmademediy hvis du ønsker og dele dine prosjekter med meg.

Benedicte

38 visninger0 kommentarer

Relaterte innlegg

Se alle

Comments


bottom of page